Válasszon nyelvet
Choose your language
Wähle deine Sprache
Ismert műszaki műanyagok: a POM ELS és AST tulajdonságai

Ismert műszaki műanyagok: a POM ELS és AST tulajdonságai

Az alábbiakban a műszaki műanyagok két gyakran használt fajtáját mutatjuk be összefoglaló jelleggel.

A POM, vagyis a polioximetilén, több változatban készül, összetételének köszönhetően sokoldalú és számos kiváló tulajdonsággal rendelkezik. Ilyen a nagy szilárdság, a megfelelő keménység, a kopásállóság. Nagyszerűen lehet megmunkálni is, tehát jól forgácsolható, nagy méretstabilitással rendelkező műszaki műanyag, amihez ideális folyási és csúszási tulajdonságok is társulnak. Nedvesség hatására nem duzzad meg, hőálló és szívós is. A POM ELS műszaki műanyagot gyakran alkalmazzák különféle alkatrészekhez, készülhet belőle fogaskerék, rugó, szigetelőelem is.

A másik, szintén gyakran használt műszaki műanyag az AST. Az AST, aminek több fajtája is készül, lehet például fekete színű is, amiből olyan alkatrészeket gyártanak, mint a fogaskerekek vagy a csapágyak, de a vegyipar, az elektrotechnika területén is rendszeresen jelen lévő műszaki műanyag. Pozitív tulajdonságai közé tartozik, hogy antisztatikus, kopásálló, ütésálló, zaj- és porcsökkentő.

Amennyiben érdeklődik a műszaki műanyagok iránt, keressen minket megadott <a href="http://www.holes.hu/kapcsolat">elérhetőségeinken</a>, és ismerje meg termékeinket, szolgáltatásainkat!