Válasszon nyelvet
Choose your language
Wähle deine Sprache

A műanyagokról

Az átlátszó, színtelen műanyagokról bővebben
Vitathatatlan, hogy napjainkban igencsak gazdag kínálat áll rendelkezésre a műanyagokból. Lassan már nincs olyan terület, ahol ne töltenének be kulcsfontosságú szerepet. A választékból a legnépszerűbb és a leggyakrabban alkalmazott típusok az átlátszó és a színtelen műanyagok. Számos ipari területen megfordulnak a PETG (PET-G), plexi (PMMA), és a polikarbonát (PC) lemezek. Tovább »
A ZX-100 3D nyomtatáshoz is felhasználható!
A 3D nyomtatás az elmúlt években óriási figyelmet kapott, nem véletlenül, hiszen a technológia hatalmas segítséget nyújt számtalan területen. Tovább »
Tudjon meg többet a PEEK kedvező tulajdonságairól!
Manapság már rengeteg műanyag típus érhető el, így a szakemberek minden egyes területre megtalálhatják azt az alapanyagot a különböző gyártási feladatokhoz, ami megfelel az adott követelményeknek. Mind közül mostanság a PEEK, vagyis a poli(éter-éter-keton) az, ami egyre nagyobb figyelmet kap, köszönhetően kedvező tulajdonságainak. Tovább »
A műanyagok forgácsolásának hűtéséről röviden
A műanyagok forgácsolásának hűtésére minden esetben szükség van, hiszen hő hatására az anyag deformálódhat, a szerkezete pedig meggyengülhet. Tovább »
A POM-C műszaki műanyagok széles ötvözési lehetőségeiről bővebben
A POM-C műszaki műanyagok igen kedvező tulajdonságokkal rendelkeznek ahhoz, hogy az ipar számtalan területén használják őket. Az anyagnak azonban széles az ötvözési lehetőségei vannak, aminek köszönhetően bizonyos jellemzőiben még tovább lehet javítani. Tovább »
A POM-H felhasználási területei
A POM-H egy kristályos műanyag, amely rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik, és az ipar számtalan területén előszeretettel használják. Most nézzük egy kicsit részletesebben, hogy milyen esetekben érdemes ezt az anyagot választani! Tovább »
POM-C vagy POM-H – mi a különbség?
Aki kicsit már informálódott a műszaki műanyagokról, bizonyára tapasztalta, hogy sokféle anyag áll rendelkezésre. Mindenek van előnye és hátránya, ezért mindig az elvárások alapján érdemes dönteni közöttük. Nézzük, mi a különbség a POM-C és POM-H műszaki műanyagok között, és mikor melyiket érdemes választani! Tovább »
A műszaki műanyagok éghetőségéről röviden: milyen változásokra lehet számítani?
A műanyagok mesterséges úton előállított anyagok, másnéven szerves polimerek, melyekkel manapság az élet szinte minden területén találkozni lehet, elég csak a járművekre, az elektronikára vagy a háztartásra gondolni. Tovább »
Ismert műszaki műanyagok: a POM ELS és AST tulajdonságai
Az alábbiakban a műszaki műanyagok két gyakran használt fajtáját mutatjuk be összefoglaló jelleggel. Tovább »
Műanyagok viselkedése a mínusz hőmérsékleten: hogyan reagálnak a műanyag csövek?
Tény, hogy a műanyagok többnyire nem hőállóak, viszont kemény mínuszok esetében érdekes átalakulás figyelhető meg náluk. Tovább »