POM - Polioximetilén

POM-C (Acetol, Ertacetal-C, Hostaform-C, Kematal, Sustaric-C...)

Kivitel: rúd, cső, lemez

Jellemzők: nagy szilárdság: 70-80 MPa (folyási, szakító), jól forgácsolható, szívósság, jó csúszási tulajdonságok, széles hőmérséklettartomány: - 50ºC tól + 120ºC-ig, nevedség hatására nem duzzad 
Felhasználási terület: mérettartó, preciziós alkatrészek, állandóan vízzel érintkező gépelemek, görgők, kötőelemek stb.

Elérhető színek: natúr, fekete, sárga
Elérhető adatlapok:
POM-C adatlap letöltése


 

POM-H (Acetol, Derlin, Ertacetal-H, Sustarin-H, Tecaform AD, Zellamid 900...)

Kivitel: rúd, cső, lemez

Jellemzők: nagyobb mechanikai szilárdság és merevség, szívósság, kisebb hőtágulással, jobb kopásállósággal rendelkezik mint a POM-C, de vizes, meleg közegben kevésbé használható
Felhasználási terület: mérettartó, preciziós alkatrészek, görgők, kötőelemek stb.

Elérhető színek: natúr, fekete
Elérhető adatlapok:
POM-H adatlap letöltése


 

Az ezerarcú POM

POM hőre lágyuló műanyagA POM hőre lágyuló műanyag, poliacetál, poli(oxi-metilén), ami olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a magas szilárdság, tartósság, nagy keménység, jó forgácsolhatóság, vagy a megfelelő csúszási tulajdonságok, alacsony súrlódási együttható, jó kopási jellemzők.

A POM alkalmas arra, hogy különböző anyagokkal egészítsék ki, aminek köszönhetően megerősített, illetve módosított tulajdonságú ötvözetei hozhatók létre.

A POM felhasználása igazán széleskörű, rengeteg féle alkatrész, kiegészítő készül belőle, amiket változatos területeken használnak fel. Kiválóan alkalmas például arra is, hogy rendszeresen vízzel érintkező alkatrész készüljön belőle, mint amilyen például a zuhanyrózsa, de  készülhet belőle tanksapka, csipesz, orsó, evőeszköz, szállítószalag, szigetelő elem, flakon, rugó, görgő, vagy modul fogaskerék is.

Amennyiben a műszaki műanyagok iránt érdeklődik, ezek közül is a POM-mal kapcsolatban szeretne többet megtudni, vegye fel velünk a kapcsolatot a honlapunkon megadott elérhetőségeinken!