Válasszon nyelvet
Choose your language
Wähle deine Sprache
Tudjon meg többet a PEEK kedvező tulajdonságairól!

Tudjon meg többet a PEEK kedvező tulajdonságairól!

Manapság már rengeteg műanyag típus érhető el, így a szakemberek minden egyes területre megtalálhatják azt az alapanyagot a különböző gyártási feladatokhoz, ami megfelel az adott követelményeknek. Mind közül mostanság a PEEK, vagyis a poli(éter-éter-keton) az, ami egyre nagyobb figyelmet kap, köszönhetően kedvező tulajdonságainak.

A PEEK egy rendkívül ellenálló, magas tűrőképességgel és teljesítménnyel rendelkező műanyag. Óriási hőmérséklethatárig képes ellenállni, akár 310 Celsius fokig is felhasználható, szilárdságát ilyen magas hőmérsékleten is képes megőrizni. A PEEK-nek az erős radioaktív sugárzás sem jelenthet gondot, emellett az anyag képtelen az öregedésre, így pedig hosszú távra lehet tervezni vele.

A PEEK egyre szélesebb körben kerül felhasználásra, többek között a repülőgép- és vegyiparban, de szívesen alkalmazzák a gyógyászatban, és akár 3D nyomtató filamentekhez is alkalmasak extrudált, fröccsöntött változatban.

Amennyiben bővebb információkra lenne szüksége a PEEK-ről, keressen bennünket bizalommal  elérhetőségeinken, kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!