Válasszon nyelvet
Choose your language
Wähle deine Sprache
Az élelmiszeriparban használatos műanyagokról röviden

Az élelmiszeriparban használatos műanyagokról röviden

Az élelmiszeriparban használható anyagokra szigorú előírások vonatkoznak, azonban vannak olyan típusú műanyagok, amelyek kifejezetten megfelelnek élelmiszeripari felhasználásra, például termékek csomagolásához vagy élelmiszeriparban használatos gépek alkatrészeként. Nézzük, melyek ezek!

A poliamid néhány típusát előszeretettel alkalmazzák például konyhai eszközökben is, mert kiváló hőellenálló tulajdonságokkal rendelkeznek. Megállják a helyüket vízforraló vagy fritőz alkatrészeiként is. A poliszulfon több típusa is használható az élelmiszeriparban. Gyakran készítenek belőle cumisüvegeket és más italos palackokat is. A POM szintén kedvelt kávéfőzőknek a forrásban lévő vízzel érintkező alkatrészeként, mert hosszú távon is jól ellenáll a hőnek. Egyszer használatos csomagolásként, például élelmiszertároló doboz alapanyagként kiváló az SBS polisztirol.

Szeretne bővebb tájékoztatást kapni az élelmiszeriparban használatos műanyagokról? Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, mindenben segítünk!