Az élelmiszeriparban használható anyagokra szigorú előírások vonatkoznak, azonban vannak olyan típusú műanyagok, amelyek kifejezetten megfelelnek élelmiszeripari felhasználásra, például termékek csomagolásához vagy élelmiszeriparban használatos gépek alkatrészeként. Nézzük, melyek ezek!
A poliamid néhány típusát előszeretettel alkalmazzák például konyhai eszközökben is, mert kiváló hőellenálló tulajdonságokkal rendelkeznek. Megállják a helyüket vízforraló vagy fritőz alkatrészeiként is. A poliszulfon több típusa is használható az élelmiszeriparban. Gyakran készítenek belőle cumisüvegeket és más italos palackokat is. A POM szintén kedvelt kávéfőzőknek a forrásban lévő vízzel érintkező alkatrészeként, mert hosszú távon is jól ellenáll a hőnek. Egyszer használatos csomagolásként, például élelmiszertároló doboz alapanyagként kiváló az SBS polisztirol.
Szeretne bővebb tájékoztatást kapni az élelmiszeriparban használatos műanyagokról? Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, mindenben segítünk!