Válasszon nyelvet
Choose your language
Wähle deine Sprache
A 3D nyomtatás különböző eljárásairól

A 3D nyomtatás különböző eljárásairól

A 3D nyomtatásnak ma már több típusa létezik. Az egyik az FFF vagyis Fused Filament Fabrication, ami a legelterjedtebb eljárások közé tartozik. Az anyagból rétegezéssel készül a nyomtatott tárgy egy tintasugaras nyomtatóhoz hasonló gépen.

Az SLA, vagyis Stereolithography az elsők között jelent meg, még a ’80-as években. Ipari műgyantával dolgozik, részletes és gyors 3D nyomtatást tesz lehetővé anélkül, hogy az egymásra kerülő rétegek szemmel láthatóak lennének. Ezek az előnyök kis méretben érvényesülnek jól.

Az SLS, vagyis Selective Lazer Sintering lézersugár segítségével, por állagú anyagból hozza létre a konkrét tárgyat. Függő alkatrész nyomtatására is képes, de üreges, zárt alakot nem tud nyomtatni.

Az FMD, vagyis Fused Deposition Modeling, műanyagolvásztásos eljárást annak korlátai miatt otthoni és irodai felhasználásra alkalmazzák.

A 3D nyomtatás rohamosan fejlődik, ami régen elképzelhetetlen lett volna, az mára valósággá vált, de ez még csak a kezdet! Keressen bennünket elérhetőségeinken a részletekért!