Válasszon nyelvet
Choose your language
Wähle deine Sprache
A műszaki műanyagok éghetőségéről röviden: milyen változásokra lehet számítani?

A műszaki műanyagok éghetőségéről röviden: milyen változásokra lehet számítani?

A műanyagok mesterséges úton előállított anyagok, másnéven szerves polimerek, melyekkel manapság az élet szinte minden területén találkozni lehet, elég csak a járművekre, az elektronikára vagy a háztartásra gondolni. Alapvetően minden műanyag éghető, aminek mértékét az határozza meg, hogy az anyagban található szénláncra milyen atomok épülnek.

A műszaki műanyagok esetében különös figyelmet fordítanak a szakemberek arra, hogy mérsékeljék éghetőségüket, különböző vegyi anyagok, például foszfor tartalmú égésgátlók felhasználásával. Erre azért van szükség, mert a műanyag égése közben rendkívül veszélyes, mérgező gázok, rákkeltő anyagok szabadulnak fel, amik veszélyt jelentenek az emberekre és a környezetre egyaránt. Ezen kívül a műszaki műanyagok éghetőségének mérséklésére azért is van szükség, mert egyre több ipari területen szigorodnak a tűzvédelmi követelmények, aminek eleget kell tenni.

Ha kérdései lennének a témával kapcsolatban vagy a műszaki műanyagokról érdeklődne, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!