Keresse a Holes Kft-nél a következő műszaki műanyagokat is: ZX100 illetve ZEDEX® család (530,324…), poliamid, POM , polietilén, polietilén teraftarát , poliéter éter keton , PMMA , textilbakelit , üvegszálas lemez, PTFE, teflon, PA6.6, PVDF, üvegszálas szigetelő lemez, polipropilén, POM GF25, PTFE GF30, PEEK GF30

A poliuretán és a Shore keménység

A poliuretán és a Shore keménységSokan nem is gondolnák, hogy a poliuretán milyen gyakori alapanyag a hétköznapokban, pedig szinte minden környezetben találkozhatunk vele, legyen szó az otthonunkról, munkahelyünkről vagy a szabadidős tevékenységekről.
A poliuretán közkedveltségét annak köszönheti, hogy rendkívül sokoldalú, korszerű anyag, ami biztonságos is! A poliuretán előfordul kemény és lágy verziókban is, felhasználása pedig olyan területeken jellemző, mint például hűtőszekrények gyártása, matracok készítése, szigetelések, cipőtalpak előállítása vagy akár sportruházatok kialakítása.
A műanyagok, így a poliuretán keménységének mérésére a Shore teszt használatos, melyet Albert F. Shore fejlesztett ki az 1920-as évek folyamán. A Shore skálának 12 fázisa ismert, azonban Európán belül az A- és D skála van szabványosítva. A poliuretánból készülhetnek például a gördeszkák görgői, melyek átlagos Shore A értéke 98. Ez az érték jelzi a műanyag keménységét, terhelhetőségét és kialakítását is.
Polierutánnal és más alapanyagokkal kapcsolatban bátran keressen fel minket!