A műanyagokról

A POM-H felhasználási területei
A POM-H egy kristályos műanyag, amely rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik, és az ipar számtalan területén előszeretettel használják. Most nézzük egy kicsit részletesebben, hogy milyen esetekben érdemes ezt az anyagot választani! Tovább »
POM-C vagy POM-H – mi a különbség?
Aki kicsit már informálódott a műszaki műanyagokról, bizonyára tapasztalta, hogy sokféle anyag áll rendelkezésre. Mindenek van előnye és hátránya, ezért mindig az elvárások alapján érdemes dönteni közöttük. Nézzük, mi a különbség a POM-C és POM-H műszaki műanyagok között, és mikor melyiket érdemes választani! Tovább »
A műszaki műanyagok éghetőségéről röviden: milyen változásokra lehet számítani?
A műanyagok mesterséges úton előállított anyagok, másnéven szerves polimerek, melyekkel manapság az élet szinte minden területén találkozni lehet, elég csak a járművekre, az elektronikára vagy a háztartásra gondolni. Tovább »
Ismert műszaki műanyagok: a POM ELS és AST tulajdonságai
Az alábbiakban a műszaki műanyagok két gyakran használt fajtáját mutatjuk be összefoglaló jelleggel. Tovább »
Műanyagok viselkedése a mínusz hőmérsékleten: hogyan reagálnak a műanyag csövek?
Tény, hogy a műanyagok többnyire nem hőállóak, viszont kemény mínuszok esetében érdekes átalakulás figyelhető meg náluk. Tovább »
A műanyag forgácsolás és darabolás veszélyeiről és a megelőzésről
A műszaki műanyagok, műanyag alkatrészek elkészítése műanyag forgácsolással történik. A műanyag forgácsoláshoz, vágáshoz, daraboláshoz és egyéb alakításokhoz a napjainkban használatos modern berendezésekre és eszközökre van szükség. Tovább »
A műanyag forgácsolásnál keletkezett folytonos forgács eltávolításának lehetőségeiről röviden
Azok a szakemberek, akik műanyag forgácsolásával foglalkoznak nap, mint nap, tapasztalhatták, hogy mennyire kellemetlen, amikor a forgács a megmunkáló szerszámra, vagy a produktumra tekeredik a művelet során. Nemcsak a munkadarab esetében jelenthet ez problémát, hanem a szerszámgépeknél is, ugyanis a szerszámtárjukban fellehető madárfészek-szerű forgácsmaradványok károsíthatják a tárban található mérőtapintókat és más alkatrészeket. Tovább »
Milyen jövő vár a 3D nyomtatásra?
Manapság a számítástechnika életünk minden területén jelen van, így a nyomtatás is. A 3D nyomtatás forradalmian új eljárás, amivel képesek vagyunk térbeli tárgyakat alkotni. Legkorábbi alkalmazási területeik az orvostudomány és az építészet, de mostanra sokkal szélesebb körben elterjedt. Hátránya, hogy egyes hozzávalók még igen drágának bizonyulnak. Tovább »
Milyen műanyagot használnak 3D nyomtatáshoz?
A 3D nyomtatás egy nagy lehetőségeket tartogató, izgalmas technológia, ami előtt nagy jövő áll. Sokféle dolgot lehet a segítségével előállítani, mindezt csupán egy nyomtató és alapanyag felhasználásával, ami műanyag, például PVC lehet. A lényeg, hogy megfelelő legyen a tapadási képessége és jól tudja tartani az alakját is. Tovább »
Az automatizálás térnyerése a műanyag forgácsolásnál
A műanyagból készült alkatrészek megformálásának és méretezésének alapvető módszere a műanyag forgácsolás. A műanyag forgácsoláshoz olyan szerszámok, illetve berendezések alkalmasak, amik az anyag fizikai tulajdonságainak megfelelő megmunkálást tesznek lehetővé. Tovább »